Network Engineer

 • PE
 • Amersfoort, Netherlands

Network Engineer

Job description

Ben jij klaar voor de “nieuwe wereld”? Hou jij ervan om samen met een team van experts onze klanten en collega’s te ondersteunen en advies te geven? Wil jij diegene zijn die een spil is in de netwerk transformatie van onze klanten? Als Junior Network Engineer krijg je de mogelijkheid om te leren jezelf te ontwikkelen binnen één van onze complexere netwerk-omgevingen. Solvinity geeft jou de ruimte om je verder ontwikkelen of door te groeien in de rol van Senior Network Engineer


Hoe ziet jouw dag eruit?
De dag van een Junior Network engineer bij Solvinity is gevuld met uitdagende klantprojecten: een mooie mix van managen, implementeren en verbeteren van netwerkoplossingen. Binnen het Platform Engineering team zijn we verantwoordelijk voor een nieuw en grootschalig project, waar we een innovatief platform bouwen voor één van de grootste security organisaties in Nederland. Naast het bouwen ligt de focus op migratie en onderhoud door middel van automatisering binnen dit nieuwe (container-) platform.

Continuïteit en security staan hierbij op de eerste plaats. Je bedenkt en initieert verbeteringen en innovaties en zorgt ervoor dat het platform draait als een zonnetje. Je helpt andere engineers en leert tegelijkertijd van collega’s. Je wilt je blijven ontwikkelen, zowel in de breedte als de diepte. 


Het team

Je komt te werken op de afdeling Platform Engineering (PE) en bent onderdeel van het Datacenter en Infrateam, dat op dit moment bestaat uit ongeveer tien engineers met verschillende kennisniveaus en specialiteiten. Het team wordt aangestuurd door de teammanager, die tevens je leidinggevende is.


Jouw groei

Je draait steeds grotere netwerkprojecten, die steeds complexer worden en meer impact hebben voor klanten. Je ontwikkelt je verder door de diepte in te gaan met onze klanten, softwareleveranciers en natuurlijk je collega’s. Wij houden je op onze beurt scherp met actuele cursussen en trainingen.

Requirements

Dit ben jij

 • Je hebt een Mbo/Hbo werk- en denkniveau;
 • Basiskennis van netwerkarchitectuur: Inzicht hebben in de fundamentele principes van netwerken, zoals LAN, WAN, TCP/IP-protocollen, subnetting, routing en switching.
 • Configuratie- en implementatievaardigheden: Bekwaam zijn in het configureren en implementeren van netwerkapparatuur, zoals routers, switches en firewalls. Ervaring met netwerkbeheertools en -technologieën, zoals VLAN's, ACL's en VPN's.
 • Probleemoplossend vermogen: In staat zijn om netwerkproblemen te identificeren, analyseren en oplossen, zowel op hardware- als op softwareniveau. Dit vereist het begrijpen van netwerkdiagnostische hulpmiddelen en technieken.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Stressbestendig, zowel in teamverband als individueel;
 • Je wilt graag verder groeien en jezelf ontwikkelen.

Wat je van ons kan verwachten

 • Boeiend en uitdagend werk in een professionele werkomgeving, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen en jij je werkweek flexibel kunt invullen.
 • Wij werken hybride, waarbij je tenminste twee dagen in de week op kantoor werkt. Een van de dagen is een vaste teamdag op onze locatie Amersfoort!
 • Bij Solvinity heb je geen baan, maar een loopbaan: we investeren in je met opleidingen en trainingen en geven je de ruimte om je talenten te ontplooien.
 • Veel ruimte voor nieuwe ideeën.
 • 24 vakantiedagen, aangevuld met twee premiedagen. Uitbreiding van het aantal dagen d.m.v. verlofsparen of aankopen is mogelijk.
 • Een salaris, afhankelijk van kennis en ervaring tussen de €2700 en €3900 bruto (excl. vakantiegeld) bij een 40-urige werkweek.
 • Een goede pensioenregeling en een vitaliteitsbudget maken deel uit van je arbeidsvoorwaardenpakket.


Wat zijn Solvineers?

Onze mensen zijn IT-specialisten met een nieuwsgierige, kritische, slimme en coachende instelling. Maar een Solvineer heeft ook soft skills als empathie en teamgeest: we zijn allround teamspelers en hechte collega's. "Nooit stoppen met leren" is ons motto, daarom bieden we Solvineers trainingen, meet-ups en evenementen om op de hoogte te blijven en nieuwe vaardigheden te leren.


Over Solvinity

Solvinity een van de grootste aanbieders van Secure Managed IT Services in Nederland. We ondersteunen organisaties met hoge beveiligingseisen in hun digitale transformatie met innovatieve, klantgerichte IT-oplossingen in de cloud, outsourcing, managed hosting en Lango Workspace. Daarnaast leveren we CI/CD, containertechnologie en ‘Stretched’ DevSecOps oplossingen voor softwareontwikkelaars.  

Met de nieuwste technologieën transformeren, beheren en beveiligen we bedrijf kritische gegevens en applicaties voor toonaangevende klanten zoals (rijks-)overheid, gemeenten, TNO, TransLink (OV-chipkaart), ING en ONVZ. Zo zorgen wij ervoor dat deze organisaties zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. 

Onze diensten hebben impact op mensen, organisaties, en in veel gevallen onze samenleving. Dit bewustzijn heerst in alles wat we doen. Vanuit onze kernwaarden toewijding, creativiteit, expertise en integriteit bouwen we dagelijks aan een nauwe samenwerking waarin we, samen met onze klanten, blijven groeien. Met ruim 300 Solvineers en vestigingen in Amsterdam, Amersfoort, Assen en Den Bosch behaalden we in 2020 een jaaromzet van 50 miljoen euro. 

Kijk voor meer informatie op www.solvinity.nl, of volg Solvinity op LinkedIn en Twitter.

Hoe bereik je ons?

Enthousiast geworden? Bel dan met Recruitment Specialist Jeffrey de Wit van Huissteden op 020-3643600. Je kunt hem ook bereiken via de knop onder deze vacature.